MY BODY IS YOUR BATTELGROUND

Barbara Kruger, 1989.

Avui en dia el cos és un dels grans centres d’interès i qüestionament
en l’àmbit estètic, en les pràctiques i investigacions biomèdiques, i en la reflexió
filosòfica. El cos, com diagnosticava Diego Romero, “potser és la gran qüestió
espiritual del pròxim segle
. Aurora Miñambres


El Projecte Anatòmica funciona entre dos extrems, allò antic i allò nou, juga amb l’imaginari i empra la ironia, per a parlar de l’excessiu esteticisme de l’època actual, desmitificant-lo. Està format per diferents obres que s’articulen al voltant de dues temàtiques fonamentals: la representació del cos humà i l’anatomia.
L’apreciació de la bellesa corporal i la recerca de l’ideal estètic no són productes exclusius de les societats contemporànies. L’aparença davant els altres ha estat una preocupació de l’ésser humà que pot rastrejar-se al llarg de la historia i tot el projecte tracta de posar en evidència aquesta realitat. L’ús de l’anatomia ens dóna accés a allò que ens fa iguals més enllà de l’aparença, mentre que el fet que el cos representat en el projecte siguin autoretrats, i jo una persona grossa i per tant antiestètica segons els paràmetres actuals, crea un contrapunt irònic que actua com a element purgant.
El projecte consta de vuit obres numerades i correlatives. El fet d’articular-se en parts diferents i independents permet que pugui funcionar a la vegada com un tot, on cada obra aporta nous punts de vista i girs semàntics a la temàtica, o per peces independents i autònomes, que formen un conjunt heterogeni i múltiple de produccions plàstiques. La varietat de propostes inclou el dibuix, la infografia, la fotografia, el vídeo i l’escultura.
Projecte guanyador de la IV Beca Ciutat de Vic a la Creació Artística' 2010.